X

Безпілотний автомобіль Rinspeed Oasis – яким буде сітікар майбутнього

В январе на выставке потребительской электроники CES-2017 в Лас-Вегасе представят новый Rinspeed Oasis. Швейцарское ателье дизайна подготовило очередное автономное транспортное средство.

Безпілотний автомобіль Rinspeed Oasis – компактна міська машина розміром трохи більша за Smart. І, як і Смарт, вона також двомісна. У хетчбека дуже велика площа скління. Наприклад, зсувні дверцята повністю прозорі.

У салоні встановлені два широких крісла, як у вітальні. Водію та пасажиру належить по окремому великому дисплею. При переході в автономний режим кермо Rinspeed Oasis відкидається вниз і перетворюється на столик. На лобове скло проектується відео і можна, наприклад, дивитися телепередачі.

Безпілотний автомобіль приводиться в рух електромотором. На весь дах Rinspeed Oasis розтягнуті сонячні батареї. Вироблена в них електрика живить літій-іонну батарею.

Більше подробиць Rinspeed Oasis опублікують ближче до дати прем’єри. Нагадаємо, це вже не перший безпілотний автомобіль Rinspeed, підготовлений до CES. У січні цього року на виставці презентували Rinspeed Etos – безпілотну версію купе BMW i8.