X

Британців хочуть пересадити на безпілотники

Уже наприкінці наступного року Jaguar Land Rover розпочне дорожні тести схожого на кульку безпілотника Project Vector. Попередньо як локацію для його тестів обрали Ковентрі.

І таку локацію обрано не випадково. “Прожект” презентували у національному автомобільно-інноваційному центрі Ковентрі CEO JLR Ральф Спет (Ralf Speth). Навряд чи цей концепт буде єдиною розробкою компанії, оскільки вона взяла в роботу так зване завдання Destination Zero. Дослівно це звучить як “Мета – нуль”. І нуль в цьому випадку стосується не так відсутності водія, як цілковитої відсутності шкідливих викидів, аварійності на дорогах і забруднення навколишнього середовища. Що ж, незважаючи на доволі таки банальне формулювання, місія і правда амбітна.

На відміну від поки що актуальних платформ для машин з ДВЗ, шасі Project Vector радше схоже на величезну дошку для скейтингу, на яку можна буде навісити практично будь-яку надбудову. Незмінним буде привід – виключно електричний і, як було сказано раніше, на повністю автономному керуванні. Довжина такого авто навряд чи сильно перевищуватиме чотири метри, але для міста це саме те, що треба!

 

Передбачається, що салон безпілотника можна буде використовувати практично для будь-яких цілей. У компанії виходили з принципу, що в майбутньому пасажироперевезення будуть набагато масовішими. Відповідно, одна транспортна одиниця перевозитиме максимальну кількість людей. Інтер’єр розрахований на абсолютно різну кількість посадкових місць. Зрештою передбачається можливість викинути всі сидіння взагалі, залишивши корисний простір виключно для комерційного використання.

Технології
Jaguar Land Rover навчив сидіння імітувати ходьбу
17 Січ, 16:10

Уже наприкінці 2021 року JLR спільно з міською радою Ковентрі та об’єднаними органами влади Західного Мідленда планує запустити свій “под” Project Vector в тестову експлуатацію.