X

Buick представив два нові електричні концепти — седан Electra L та універсал Electra LT

Они превратятся в серийные модели

На Пекінському автосалоні 2024 року дебютували два електричні концепти Buick. Один з них — розкішний середньорозмірний седан Electra L, другий — піднятий універсал Electra LT у стилі Shooting Brake. Обидві моделі побудовані на архітектурі GM Ultium та здатні проїхати понад 700 км без підзарядки.

Electra L досягає 5036 мм у довжину при колісній базі 3000 мм. Це робить його порівнянним за розміром BMW i5, Mercedes-Benz EQE та Tesla Model S. Дизайн седана натхнений концептом Buick Wildcat 2022 року. Але виглядає він витонченішим та ближчим до серії.

«Родзинка» Electra L — світлодіодна графіка «розправлені крила» у передньому бампері та легкосплавні колісні диски турбінного типу. Гладкою задньою частиною кузова седан нагадує фастбек. Над світлодіодною смугою — вбудований спойлер. Дверні ручки у шоу-кара висувні. На місці традиційних дзеркал заднього виду встановлені маленькі камери. Ці рішення працюють на покращення аеродинаміки автомобіля.

Відмінна риса універсала Buick Electra LT — непомітні розширювачі крил, колеса з «титановою металевою бронею» та аеродинамічний багажник на даху. Адаптивна пневматична підвіска дає змогу збільшувати дорожній просвіт на висоту до 40 мм.

Салон універсала укомплектований чотирма окремими сидіннями з подушками Surflex в оздобленні з екозамші. На передній панелі, за кермом, «плаваюча» вигнута цифрова панель приладів. Широкоформатний пасажирський екран ховається в ящик рукавичок. Також у розпорядженні водія панорамний проєкційний дисплей.

Ще одна цікава особливість — чайний столик у задній частині центральної консолі. Над головами пасажирів — світлочутливий панорамний люк. За приємну атмосферу в салоні відповідають інформаційно-розважальна система із підтримкою штучного інтелекту та система ароматизації повітря.

Обидва концепти задньопривідні з одним електродвигуном потужністю 347 к.с. За даними виробника, запас ходу перевищує 700 км за китайським вимірювальним циклом CLTL. Який акумулятор забезпечує такий пробіг, не уточнюється.

Читайте також:
Суперник Toyota Highlander від Buick вперше помічено на тестах (фото)

За деякими даними, серійні версії концептів Electra L та Electra LT поповнять китайську лінійку Buick. Саме Китай є основним ринком американського бренду. У будь-якому випадку, виробництво електромобілів налагодять на спільному підприємстві SAIC-GM у Китаї.