X

Чеський дизайнер створив позашляхове баггі Formul2 Dune Racer

Футуристический электрический багги Formul2 Dune Racer способен передвигаться не только по дорогам, но и по песчаным дюнам.

Чеський дизайнер створив позашляхове баггі Formul2 Dune Racer.

Чеський дизайнер Радек Штефан розробив проект електричного баггі Formul2 Dune Racer, на базі концепту гоночного Formul2. Оригінальна конструкція дає змогу боліду переміщатися не тільки звичайними дорогами, а й активно використовувати будь-які типи позашляхового покриття, зокрема піщані дюни.

Автомобіль є двомісним болідом без крил, з електричним мотором і позашляховими колесами. Адаптивна підвіска дає змогу змінювати кліренс залежно від потреб і якості дороги.

Штефан використовував при створенні концепту сучасні комп’ютерні технології 3D моделювання. Крім того, він виготовив модель боліда Formul2 в масштабі 1:5 за допомогою 3D принтера.

Штефан виготовив модель боліда Formul2 в масштабі 1:5 за допомогою 3D принтера.

Своє натхнення чеський дизайнер черпав у світі мотоспорту, де існує серія Supermoto. Вона передбачає заїзди як з твердим типами покриття, так і бездоріжжям. З проектом Formul2 Dune Racer аналогічні змагання можна було б організувати в автомобільному форматі.

Проект унікального боліда Штефан розмістив на дизайнерському порталі Behance.