X

Електромобіль Volkswagen розпізнаватиме власника

На Парижском автосалоне представят предсерийный электромобиль Volkswagen. Новый Фольксваген поступит в продажу с 2018 года

Новий електромобіль Volkswagen буде хетчбеком, який за своїми розмірами буде трохи більшим за VW Golf 7. Його довжина становитиме близько 4,4 м. Риси дизайну запозичать у концепт-кара Volkswagen Budd-e.

Новий «Фольксваген» складуть на платформі MEB. Вона створена спеціально для електромобілів і враховує їхні особливості. MEB допоможе зробити електромобіль Volkswagen просторішим. Так, салон електромобіля буде на 240 мм довшим, ніж у Volkswagen Golf 7. За цим показником новий електромобіль змагатиметься з VW Passat B8.

Перший електрокар Volkswagen також отримає власну операційну систему. Її розроблено на основі Linux. А головною особливістю є функція ID. Вона дає змогу водієві зберігати на смартфоні персональні налаштування і дані. Це зручно при використанні машини кількома людьми, а також при каршерінгу. Підключивши смартфон, можна швидко налаштувати автомобіль для себе.

Літій-іонні акумуляторні батареї розмістять у подвійному днищі електромобіля «Фольксваген». На одному заряді він зможе проїхати близько 400 км.

Ціну електрокара Volkswagen поки що не оголошено. Але керівництво концерну запевняє, що модель буде недорогою. Щоб здешевити її, розробники відмовилися від алюмінію в конструкції на користь сталі.

Незабаром послідують і інші електромобілі на платформі MEB. До 2025 року  Volkswagen планує складати по 3 млн електрокарів на рік.