X

Fiat показав п’ять концептів, які отримають серійні версії (фото та відео)

Компанія Fiat має намір повністю оновити модельний ряд, наповнивши його електромобілями. Щороку вона випускатиме по одному авто на електротязі. Перший із них презентують у липні цього року.

Щоб показати напрямок, у якому рухатиметься далі, Fiat презентував п’ять концепт-карів. Усі вони отримають серійні версії. У авто різні типи кузовів (сіті-кар, кросовер, фастбек, пікап і кемпер), а ось платформа загальна. Також вони мають єдину філософію: «функціональність будь-коли має існувати без задоволення».

У компанії наголосили, що нові моделі будуть глобальними, а не адресовані певному ринку. Для того щоб це стало можливим, виробник укомплектує їх різними силовими установками, що відповідають вимогам тієї чи іншої країни. Всі концепт-кари натхненні культовою моделлю марки – Fiat Panda.

Відомо, що першим представлять сіті-кар, який трохи більший за нинішній Panda і має дизайн у стилі Lingotto. Йому обіцяно просторий салон з обробкою з екологічно чистих матеріалів. У дизайні буде багато округлих і овальних форм для більшого комфорту. Наступним буде пікап, виконаний у ретро-стилі. Він стане екологічною альтернативою Fiat Strada.

Потім представлять великий фастбек, дизайн якого схожий на новий пікап. У компанії його називають «спадкоємцем» Fiat Tipo. До нього приєднається позашляховик, а також версія кемпера, що позиціонується як «універсальний автомобіль» із міцними елементами дизайну, збільшеним дорожнім просвітом та позашляховими шинами. Останні дві новинки покажуть не раніше 2027 року.

Читайте також:
Представлено найпотужніший Fiat Abarth