X

Honda та Sony представили спільний електромобіль

На технологічній виставці CES 2023, яка є найбільшою у світі і сьогодні відчинила свої двері, компанії Honda та Sony представили новий автомобільний бренд Afeela. Також вони показали первістка цієї марки.

Модель з однойменною назвою поки що знаходиться в статусі концепту, але до 2026 року вона отримає серійну версію і вийде на американський ринок. Попередні замовлення на новинку почнуть приймати у першій половині 2025-го. Afeela виглядає повністю готовою до виробництва, тому плани компаній можуть бути цілком реальними.

Новинка виглядає футуристично. У неї повністю обтічний кузов, без зайвих граней і выштамповок, похила лінія даху і великі колеса. Це поєднання забезпечить найвищий аеродинамічний показник. Відомо, що в довжину Afeela досягає 4895 мм при колісній базі 3000 мм, а ширина та висота становлять 1900 та 1460 мм відповідно. Тобто модель за своїми габаритами можна порівняти з Mercedes EQE.

Кабіна новинки буде високотехнологічною та максимально комфортною. У оснащення включать величезний екран, який буде розділений на кілька секцій. Дисплеї для камер заднього виду винесли на зовнішні краї. Також варто відзначити рульове колесо у формі штурвала і центральну консоль, що ширяє, з кнопками Home і Mute, і поворотним перемикачем. Для пасажирів другого ряду передбачено розважальну систему з двома екранами. Дах повністю скляний.

Afeela оснастили навігацією з доповненою реальністю, а також безліччю камер і датчиків усередині та зовні, які забезпечать роботу напівавтономної системи керування 3-го рівня. Будуть доступні ще й нові системи допомоги водієві, але про них розкажуть пізніше.

Читайте також:
Sony та Honda створили спільне автовиробництво

Виробник не став розкривати інформацію про силову установку. Він тільки сказав, що електрокар матиме повний привід, а запас ходу складе близько 500 км.