X

Hyundai RN30 – розкішний конкурент VW Golf R

На Парижском автосалоне южнокорейский бренд показал прототип заряженного хетчбэка Hyundai RN30 Concept

У майбутньому серійна версія Hyundai RN30 Concept стане конкурентом таким іменитим «гарячим» хетчбекам, як Volkswagen Golf R, Ford Focus RS і Honda Civic Type R.

Концепт зарядженого Hyundai складено на платформі серійного i30. Він наочно демонструє, який вигляд матиме товарний хот-хетч i30 N. Неважко здогадатися, що в серійному виконанні N concept RN30 буде простішим, але корейцям доведеться залишити ключові риси шоу-кара, якщо вони хочуть завоювати успіх серед конкурентів.

Прототип Hyundai RN30 оснащений 2-літровим турбованим мотором, який розвиває 380 кінських сил. Кузов зроблено із застосуванням надміцного пластику розробки BASF. У компанії стверджують, що за своїми властивостями він практично не поступається вуглепластику.

Всередині – спортивні сидіння-ковші, 3-точкові ремені та кермо зі світу автоспорту. У серійному варіанті такого буйства спортивної розкоші не буде – це факт.

Конвеєрний спорткар Hyundai буде слабкішим за концепт. За попередньою інформацією, двигун i30 N розвиватиме потужність на рівні 250 сил. Найімовірніше, на початку випуску заряджений хетчбек Хюндай буде доступний тільки з переднім приводом. Але пізніше корейці мають намір скласти повнопривідний i30 N, який отримає найпотужніший мотор, і конкуруватиме з найшвидшими «гарячими» хетчбеками.

Старт продажу Hyundai i30 N заплановано на другу половину 2017 року. Ціна зарядженого хетчбека невідома.

Читайте також: