X

І це не новий Zoe: Renault випустила ще один електромобіль

Компания Renault отметила 10-ю годовщину международного слета фанов Renault 4 – 4L International – презентацией современной реинкарнации модификации Plein Air

Концептуальний електрокар без даху і дверей, створений за образом і подобою Renault 4 Plein Air, називається e-Plein Air. Концепт став результатом співпраці підрозділів Renault Classic і Rеnault Design. Також у проекті брала участь фірма Melun Retro Passion, яка спеціалізується на запасних частинах до класичних французьких автомобілів Alpine, Citroen, Peugeot і Renault.

Renault e-Plein Air

Довідка АЦ

За задумом творців Rеnault 4 Plein Air мав стати утилітарною моделлю для французької армії. У 1968 році на автосалоні в Женеві компанія Renault представила прототип Sinpar 4×4 Torpedo з повнопривідною трансмісією фірми Sinpar. А вже до травня того ж року фірма Sinpar виготовила першу партію машин, але тільки з переднім приводом. Через відсутність даху і дверей автомобіль назвали Plein Air. Але військові не оцінили старань творців моделі, а цивільні віддавали перевагу дешевшому і практичному Citroen Mehari. Тому до березня 1970 року було виготовлено лише 563 екземпляри Plein Air. Наприкінці 80-х колумбійська компанія SOFASA випускала аналогічну модель під назвою Rеnault 4 Brisa.

Renault 4 Plein Air

У компанії не стали докладно розповідати про проект, проте згадавши, що електричний привід був запозичений у моделі Twizy. Судячи з фотографій, дизайн концепту майже не відрізняється від оригінального Rеnault 4 Plein Air.

Спереду e-Plein Air прикрашає облицювання радіатора з білого пластику. Оздоблення сидінь виконане зі шкіри двох кольорів, а замість заднього ряду встановили невеликий багажний кошик, який надійно кріпиться до кузова двома шкіряними ременями. Під ним ховаються батарея і електромотор.

Rеnault Twizy, що став «донором» технічної складової концепту, доступний у двох варіантах виконання. Twizy 45 оснащений 6,1-кіловатною батареєю, яка живить 5-сильний електромотор (33 Нм). З таким арсеналом він здатний подолати до 100 км/год, а максимальна швидкість обмежена на позначці 45 км/год. Друга версія оснащується потужнішим 17-сильним мотором, який має крутильний момент у 57 Нм. Ця версія здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Який з варіантів вибрали творці e-Plein Air залишилося таємницею…

Читайте також:
Новый Renault Captur 2020 – салон от электрокара Zoe и автопилот