X

Jaguar I-Pace: фото і характеристики електричного кросовера Ягуар

На мотор-шоу в Лос-Анджелесе дебютировал Jaguar I-Pace - электрический кроссовер, который пока что находится в статусе концепта, но уже в следующем году превратится в готовую к производству модель.

Jaguar I-Pace Concept оснастили двома електромоторами. Кожен з них видає по 200 к.с. потужності і 350 Нм (сукупна віддача – 400 сил і 700 Нм). Тяга передається на обидві осі. Живить електромотори комплект літій-іонних батарей ємністю 90 квтг, що інтегрований в платформу машини.

Повного заряду АКБ вистачає, щоб проїхати відстань приблизно в 480 км. Завдяки спеціальній зарядці потужністю 50 кВт заповнити запас ходу на 80% можна за 1,5 години. До 100 км/год електрокар Ягуар розганяється приблизно за 4 с.

Оскільки всі силові агрегати Jaguar I-Pace розташовані під днищем, в підкапотному просторі інженери зробили невеликий багажник. Його об’єм становить 28 л. Традиційний відсік розташовують 530 літрами. Також електричний кросовер Jaguar отримав повністю скляний дах.

 

Салон прототипу має в своєму розпорядженні чотири посадкові місця, інформаційно-розважальний комплекс із тачскріном на 12 дюймів, повністю цифрову панель, а також мультифункційне кермо з сенсорними клавішами.

Серійна версія Jaguar I-Pace буде представлена наступного року. У дилерів електричний кросовер Ягуар з’явиться у 2018-му.