X

Кінетичне крісло Lexus забезпечить ідеальну посадку за кермом

На Парижском автосалоне марка Lexus представит первое в мире кинетическое кресло для водителя

Розробники стверджують, що кінетичне крісло не тільки має фантастичний вигляд, а й забезпечує ідеальну посадку за кермом.

Зовні сидушка привертає увагу незвичайною структурою, яка нагадує павутину. Власне, саме ці волокна дають змогу створити небувалий комфорт, повторюючи рухи людського хребта. Сидіння підлаштовується під вагу водія і його конституцію. Що ще важливіше, кінетичне крісло Lexus нівелює коливання під час їзди.

Пластичні нитки рівномірно розподіляють навантаження, завдяки чому не виникає втоми навіть після тривалої подорожі. Ще один неочевидний плюс кінетичного крісла «Лексус» – невелика вага.

За словами творців, в разі появи серійного варіанта революційних сидінь, виробникам машин вдасться суттєво зменшити їхню масу. До речі, «павутина» сидушки зроблена з синтетичного шовку, що є екологічно чистим матеріалом.

Перше у світі кінетичне автокрісло Lexus покаже на Паризькому автосалоні, де також дебютують нові моделі японської марки – новий кросовер UX Concept, люксовий купе LC і особлива версія кросовера NX Sport Edition.