X

Komatsu побудує екскаватор для роботи на Місяці

Відомий японський виробник будівельної техніки — Komatsu візьме участь у проекті розвитку автономного будівництва на різних об’єктах, зокрема і на Місяці. Завідує проектом Міністерство земельного господарства, інфраструктури, транспорту й туризму Японії (MLIT) у співпраці з Міністерством освіти, культури, науки та технологій Японії. Проект також охоплює стратегічну програму прискорення дослідження розробок космічних технологій — Stardust.

Komatsu готовий запропонувати технологію “цифрових двійників”, яка ґрунтується на автоматизації та дистанційному керуванні будівельною технікою. З огляду на трирічний середньостроковий план, який має бути затверджений наприкінці фінансового року (31 березня 2022 р.), компанія займеться активною розробкою роботизованої будівельної техніки.

Читайте також:
Першому місячному автомобілю виповнилося 52 роки

Щодо безпосередньо технології “цифрових двійників”, то її буде використано для випробування гідравлічного екскаватора в кіберпросторі, з точним відтворенням місячних умов роботи, щоб порівняти їх із земними. Все це дасть можливість перевірити точність симулятора, який у майбутньому ляже в основу реальних машин — “місяцекопачів”.