X

Концепт BMW 2002 Hommage показали на “Конкурсі краси”

На фестивале автомобильной красоты Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 в Италии компания BMW представила концептуальный спорткар 2002 Hommage, посвященный легендарной модели 2002 Turbo.

Стало доброю традицією презентувати на «Віллі Д’есте» концептуальну модель BMW, присвячену багатій історичній спадщині марки. Не став винятком і нинішній фестиваль, де було показано спортивний седан 2002 Hommage, створений на честь знаменитої моделі 2002 Turbo. Нагадаємо, що оригінальний седан BMW 2002 Turbo був представлений на автошоу у Франкфурті у 1973 році. Він став першим серійним автомобілем марки з турбонаддувом. На жаль, паливна криза не дала змоги повною мірою реалізувати потенціал цієї інноваційної моделі, виробництво якої тривало лише два роки. За цей час було складено лише близько 1700 екземплярів турбоседана. Це компактне купе – один із тих знакових автомобілів, які сформували бренд таким, яким він є сьогодні.

Команда дизайнерів на чолі з Карімом Хабібом вирішила нагадати про модель 2002 Turbo, тим паче що цього року серія «02» відзначає своє 50-річчя. А джерелом натхнення став для них найяскравіший представник цього компактного сімейства. «Дизайн BMW 2002 Hommage відображає динамічні та яскраві форми моделі, яка, на мій погляд, є однією з культових в історії BMW», – коментує Карім Хабіб.

На великий потенціал 2002 Hommage вказує квартет хромованих патрубків вихлопної системи, широкі колісні арки та доволі значні спойлери

Низький і широкий кузов посилює спортивний характер машини. Цій самій меті також служать компактні пропорції укупі з великою колісною базою, короткими звісами і виразним «акулячим носом». Подібно до гоночних моделей 70-х років, 2002 Hommage обладнали аеродинамічним обвісом з передніми і задніми спойлерами, що мають розвинені трапецієподібні повітрозабірники. Глибокі виштамповки з боків, широкі колісні арки і 20-дюймові ажурні диски доповнюють атлетичний образ.

Відмінною рисою серії «02» був хромований молдинг по периметру кузова. Цей самий елемент реалізовано у 2002 Hommage у вигляді карбонового аналога, що візуально розділяє кузов на дві частини. Важливим елементом дизайну концепту стало унікальне забарвлення Space Race Metal, яке за рахунок комбінації матових і глянсових поверхонь створює неповторну гру світла і тіні. А золотаві оклади круглих фар символізують золотий ювілей моделі «02».

Цікавою знахідкою стало комбіноване забарвлення концепту: верхня частина покрита глянсовою фарбою, а нижня – матовою. Сіро-блакитний колір добре поєднується з фірмовим триколором

У компанії не уточнюють, що ховається під стильним кузовом. Ризикнемо припустити, що 2002 Hommage оснащений 370-сильною 3-літровою «шісткою» з турбонаддувом.