X

Кросовер Audi RS Q8 кине виклик BMW X6 M і Mercedes-AMG GLE63 Coupe

Новый Audi Q8 будет доступен не только в гибридном исполнении, но и с 600-сильным V8.

На Женевському автосалоні буде представлено заряджену версію Audi Q8 2019. Нагадаємо, передсерійний кросовер Ауді представили в січні на Детройтському автосалоні, причому з гібридною силовою установкою.

Але в Audi дають зрозуміти, що однією гібридною версією справа не обійдеться. Концепт-кар очевидно назвуть Audi RS Q8 і оснастять 4,0-літровим V8 твін-турбо потужністю близько 600 к.с. тобто, новачок зможе стати конкурентом BMW X6 M і Mercedes-AMG GLE63 Coupe. До речі, цей самий мотор отримає кросовер Lamborghini Urus.

Представники Ауді заявляють, що новий Audi RS Q8 зможе розганятися до 100 км/год менш, ніж за 5 с, а його максимальна швидкість буде обмежена  позначкою 300 км/год.

Звісно, спортивний кросовер Audi отримає 8-ступінчасту АКПП і постійний повний привід Quattro із функцією векторизації тяги. Цілком можливо, що буде встановлено і пневмопідвіску.

Серійний кросовер Audi RS Q8 з’явиться через деякий час після старту продажу гібридної версії. Найімовірінше, це відбудеться наприкінці 2019 або в 2020 році.