X

Mercedes-Benz показав футуристичний гіперкар на електротязі

Концепт Vision One-Eleven продемонстрировал будущее немецкого бренда

Mercedes-Benz представив електричний концепт, який об’єднав у собі елементи минулого та майбутнього — Vision One-Eleven. У електромобіля присадкуватий оранжево-чорний кузов та двері типу «крило чайки», що відсилають до експериментальних прототипів С111, побудованих у 1960-х та 1970-х роках.

У той же час це не просто переробка старого суперкара заради переглядів у соціальних мережах. Це сучасний автомобіль, оснащений передовими технологіями. Наприклад, інноваційними електродвигунами з осьовим потоком від компанії Yasa та салонним дисплеем доповненої реальності. Частина технологій Vision One-Eleven найближчими роками з’явиться у серійних автомобілях бренду.

Висота концепту всього 1170 мм. Вигнутими передніми крилами та низьким носом він нагадує Maserati. А в гладких лініях кузова, позбавленого гострих кутів і складок, проглядається схожість із новим Lamborghini Revuelto.

На місці традиційної радіаторної решітки встановлена цифрова панель, на яку можна виводити текстові повідомлення. Під нею величезний нижній спойлер із великим овальним повітрозабірником. Кузов автомобіля здається виточеними з одного шматка. Широке лобове скло візуально поєднане зі вставками у верхній частині капоту. На кормі такий самий овальний дисплей, як і на носі, та величезний спойлер із синім підсвічуванням під ним. Візуально здається, що автомобіль злився із дорожнім полотном.

Акумулятори для концепту розроблені за участю формульної команди концерну. Вони оснащені високопродуктивними циліндричними елементами з рідинним охолодженням та «новою» хімією елементів.

Як уже згадувалося, Vision One-Eleven оснащений здвоєними електродвигунами з осьовим потоком від британської компанії Yasa, що належить Mercedes-Benz. Як стверджується, вони легші, компактніші та потужніші, ніж двигуни з радіальним потоком. Надалі вони з’являться у серійних електромобілях наступного покоління.

Завдяки компактним розмірам моторів One-Eleven може запропонувати набагато просторіший салон, ніж звичайний суперкар. Інтер’єр оформлений у біло-коричневих тонах. Біла панель приладів виготовлена з переробленого поліестеру. Підлога та центральний тунель покриті коричневою шкірою, дубленою з використанням лушпиння кавових зерен. У розпорядженні водія та пасажира пара сріблястих ковшів. За прямокутним кермовим колесом овальний дисплей панелі приладів. Гарнітура доповненої реальності Magic Leap 2 перетворює автомобіль на інтерфейс користувача та навіть дозволяє бачити крізь передні стійки.

Жодних технічних деталей про Vision One-Eleven компанія не озвучила, пославшись на статус концепту. Але як сказав журналістам Top Gear головний дизайнер Mercedes-Benz Гордон Вагенер, не виключено, що щось подібне найближчими роками з’явиться у гаражах кількох мільярдерів.

Читайте також:
Mercedes-Benz презентував нові всюдиходні кемпери