X

Mercedes назвав дату дебюту нового електромобіля з запасом ходу 1000 км

Футуристичный электрокар произведет настоящий фурор в отрасли

Німецький концерн заявив про випуск нового інноваційного електромобіля під назвою Mercedes-Benz Electric Vision EQXX наприкінці 2020 року. В якості підтвердження було опубліковано затемнений тизер. У липні поточного року компанія опублікувала друге зображення футуристичної моделі, а тепер показала її на ще одному знімку і розкрила дату дебюту.

Новинку покажуть як концепт 3 січня 2022 року. За словами головного виконавчого директора Маркуса Шефера, електромобіль приєднається до компактного класу, і на одному заряді зможе проїжджати не менше 1000 км. Щоб забезпечити такий пробіг, компанія працює над створенням нової батареї, в якій буде збільшено щільність комірки на 20% порівняно з тією, що використовується в актуальному EQS.

Відомо, що Vision EQXX отримає повністю обтічний кузов. Він дасть змогу зробити електромобіль максимально аеродинамічно ефективним і знизити коефіцієнт лобового опору. Судячи з опублікованих зображень, він отримає вузькі фари, з’єднані між собою світлодіодною смугою, широкий скульптурний капот із повітроводами і великим логотипом марки, а також похиле вітрове скло.

Читайте також:
Стартували продажі нового Mercedes-Benz EQB: електрична естетика, що випромінює характер

Чи буде у цього концепту серійна версія поки що не зрозуміло. Компанія не розкриває цю інформацію. У будь-якому разі, технології, які будуть представлені на цій моделі, знайдуть своє застосування в майбутніх електромобілях марки.