X

Новий електромобіль Volkswagen. Перші офіційні скетчі

Накануне мирового дебюта Volkswagen обнародовал эскизы нового электромобиля, который станет основоположником линейки электрических Фольксвагенов из 30-ти моделей

Офіційна презентація концепта електромобіля Volkswagen майбутнього відбудеться наприкінці вересня на Паризькому автосалоні. З огляду на розміщені скетчі, електро-Фольксваген – це об’ємний 5-дверний хетчбек зі зсувними задніми дверцятами.

За попередніми даними, за своїми габаритами концепт-кар буде схожим на VW Golf, але за внутрішнім простором він буде місткішим за Passat. Також нагадаємо, що електромобіль Volkswagen розпізнаватиме власника.

Очікується, що серійний електрокар нового покоління з’явиться у продажу через 2-3 роки і зможе їхати без підзарядки близько 450-480 км. При цьому німці хочуть оснастити його системою ультрашвидкого заряджання, що дасть змогу поповнювати запаси енергії за 15-20 хвилин.

Згідно з планами Volkswagen, до 2025 року модельний ряд німецького концерну охоплюватиме 30 моделей на електротязі, акумулятори для яких вироблятимуть на новому заводі. Передбачається, що його будівництво обійдеться «Фольксвагену» в 10 мільярдів євро.