X

Перше офіційне зображення чотиридверного купе Mercedes-AMG

Штутгартский производитель показал эскиз модели, которая, возможно, получит название Mercedes-AMG GT4

Компанія Мерседес опублікувала перше зображення Mercedes-AMG GT Concept — прототипу чотиридверного купе, що стане конкурентом Porsche Panamera. Дебют концепту відбудеться 7 березня в рамках Женевського автосалону.

З огляду на опублікований тизер, шоу-кар буде виконано у стилістиці останніх моделей Mercedes-Benz, зокрема, сімейства суперкарів Mercedes-AMG GT.

Чутки про те, що підрозділ Mercedes-AMG готує суперника Порше Панамера, з’явилися ще минулого року. За непідтвердженими даними, серійна версія моделі отримає назву Mercedes-AMG GT4, а у дилерів новинка з’явиться у 2018 році або 2019 році.

В основу чотиридверного купе Mercedes-AMG ляже платформа MRA, яка використовується C-Class, E-Class і S-Class. Особливістю автомобіля стане дуже легка конструкція, до якої застосують алюміній і високоміцну сталь.

Технічно нова модель Мерседес буде найближчою до спортивного седана Mercedes-AMG E63/E63 S: вона також отримає 4,0-літровий бітурбо V8, 9-швидкісну коробку передач AMG SpeedShift MCT, повнопривідну систему AMG Performance 4MATIC+, здатну передавати до 100% тяги на задню вісь, і спеціальний дрифт-режим. При цьому мотор буде мати кілька ступенів форсування, плюс до цього не виключена поява гібридної модифікації.