X

Перший електромобіль Skoda покажуть у квітні

Серийная модель появится в 2020-2021 годах и будет недорогой.

На автосалоні в Шанхаї представлять перший електромобіль Skoda. Поки що це концепт-кар, але чекати на серійну модель залишилося недовго: її презентують у 2020 або 2021 році.

Наразі інформації про електрокар Шкода не так вже й багато. Відомо, що це буде невеликий кросовер за доступною ціною. Запас ходу електромобіля становитиме приблизно 500 км. Передсерійна версія нагадуватиме концепт-кар Skoda VisionS.

В основі електрокара Шкода лежатиме нова платформа МЕВ, створена спеціально для електричних моделей. Зокрема, її використовує концептуальний електромобіль Volkswagen I. D., показаний на автошоу в Парижі.

За попередньою інформацією, планується ціле сімейство електричних і гібридних Шкода. Першим його представником стане  гібрид Skoda Superb, за ним послідує гібридний кросовер Skoda Kodiaq.

Обидві моделі отримають силову установку від Volkswagen Passat GTE. Вона складається з 1,4-літрової бензинової четвірки з турбонаддувом на 156 к.с. і 115-сильного електромотора. Запас ходу на електротязі становитиме приблизно 50 км.