X

Porsche представила «75-річний» концепт — Vision 357

Прототип выставят в Берлине

У 2023 році Porsche відзначає 75-річчя появи своєї першої спортивної моделі — Porsche 356. Виробництво дводверного споркара у кузові купе та родстер розпочалося у червні 1948 року й тривало до квітня 1965 року. Тираж склав близько 76 тисяч одиниць.

Новий концепт — Porsche Vision 357 — зберіг пропорції оригінальної «дводверки», але відрізняється сучасним дизайном. Одна із найпомітніших особливостей «357» — гладкий кузов. Дверні ручки дизайнери команди Style Porsche сховали у заднє бічне скло. Традиційні бічні дзеркала заднього виду замінені камерами. Передні фари та задні ліхтарі заховані у кузовних панелях. Третій стоп-сигнал інтегрований у задню панель кузова, що дуже нагадує оригінальний Porsche 356.

Лобове скло візуально об’єднане в одне ціле з бічними й нагадує козирок гоночного шолома. По кутах встановлені 20-дюймові магнієві колісні диски із аеродинамічними ковпаками з вуглецевого волокна.

Основний відтінок кузова — Ice Grey Metallic. Передній бампер пофарбований у колір Grivola Grey Metallic. На капоті та дверях — величезні наклейки із цифрою «75», на передніх крилах та задній панелі видно невеликі наклейки «357». Повітрозабірники дизайнери позначили стрілками та написом «Air». Ще одна цікава деталь — блакитні титанові вихлопні патрубки з керамічною внутрішньою частиною.

Основою для Porsche Vision 357 послужив 718 Cayman GT4 RS з безнаддувним 4,0-літровим оппозитним шестициліндровим двигуном. Віддача такого мотора — 493 к.с. У компанії кажуть, що для концепту розроблять силовий агрегат на синтетичному паливі. Хоча про серійне продовження виробництво концепту офіційно ще не заявлено.

На загальний огляд Porsche Vision 357 виставлять у Берліні, де пройде виставка «Drived by Dreams», присвячена 75-річчю спортивних автомобілів марки. Експозиція відкриється 27 січня у шоу-румі Volkswagen Group й триватиме до середини лютого. Протягом року «юбілейний» концепт з’явиться на низці інших міжнародних заходів.

Читайте також:
В Україні помітили раритетний спорткар Porsche (фото)