X

Подивіться на безпілотний шаттл зі скляним ковпаком замість даху

 У автономной «капсулы» с салоном-гостиной из «переработки» нет ни дверей, ни органов управления

Японська компанія Asahi Kasei Corporation (AEC), що спеціалізується на на продукції хімічної промисловості, привезла на виставку автомобільного інжинірингу в Йокогамі, концепт автономного електричного шатла AKXY2. Шоу-кар являє собою рухому платформу з відкидною центральною частиною борту. Під час посадки-висадки пасажирів вона опускається, перетворюючись на сходинку. При цьому верхня частина кузова — обтічний скляний купол — піднімається вгору, відкриваючи доступ у салон.

Останній оформлений у вигляді вітальні з двома повноцінними сидіннями, дерев’яним столиком і пуфом. На передній панелі — невеликий дисплей. Жодних органів управління немає.

В оздобленні інтер’єру переважають мікроволокно Dinamica і антибактеріальний текстиль з перероблених пластикових пляшок. Також у салоні встановлено датчики, що реагують на перевищення рівня концентрації СО2. Ще одна особливість шоу-кара — шини з бутадієну на основі біологічної сировини.

Інформації про силову установку AKXY2 немає. Основний акцент зробили на дизайн, комфорт і матеріали з “переробки”. За деякими даними, безпілотну капсулу планують показати на автосалоні в Детройті і на виставці споживчої електроніки в Лас-Вегасі.

Читайте також:
У запасниках музею Volvo знайдено унікальний концепт (фото)