X

Приголомшливий електромобіль Lucid Air: Тесла і поруч не стояла

Компания Lucid Motors презентовала электрический седан Lucid Air. Создатели уверяют, что это самый потрясающий и роскошный электромобиль, которому попросту нет равных

Водночас в китайсько-американській фірмі не приховують, що їх метою було створення гідного конкурента Tesla Model S. Схоже, навіть перестаралися.

Зовні електромобіль Lucid Air вийшов футуристичним і просто космічним.

Інтер’єр Lucid Air вражає не менше. Як стверджують творці, вони зробили все можливе, щоб задіяти кожен міліметр салону і створити ідеальний інтер’єр сучасного автомобіля. Вийшло? Судіть самі:

Електромобіль від Lucid Motors оснащений 1000-сильною установкою, яка забезпечує розгін до 100 км/год за 2 з половиною секунди. Максимальна швидкість Lucid Air, за даними виробника, становить 315 км/год.

Запас ходу електричного седан Lucid залежить від встановлених батарей (100 або 130 кВт⋅год). В топовом варіанті, як заявляють в компанії, електромобіль здатний долати до 400 миль (майже 650 км) без підзарядки – майже на 150 км більше, ніж у Tesla Model S P100D.

Найсильніший конкурент Тесли від китайсько-американської фірми з’явиться у продажу через рік – у 2018 році. Але вже в наступному 2017-му Lucid Motors має намір побудувати завод, де складатимуть нові електромобілі. Орієнтовна сума інвестицій – 700 мільйонів доларів.

Приблизна ціна Lucid Air – від $65 тисяч до $160 тисяч. Така вилка цін пояснюється не тільки різною ємністю батарей, а й рівнем оснащення і оздобленням салону. Наприклад, топова комплектація Launch Edition передбачає особливі задні крісла, гідні літака першого класу. Що стосується найдоступнішої модифікації за 65 тисяч доларів, вона з’явиться після старту продажів 100 і 130-кіловатної версій і, найшвидше, матиме акумулятори на 60-70 Квт.