X

Представлено 815-сильний суперкар DS E-Tense Performance з технологією Formula E

Французька марка DS, яка входить до складу концерну Stellantis, має намір додати до свої лінійки суперкар. Цю ідею вона виношує з 2016 року, коли вперше представила концепт E-Tense на Женевському автосалоні. Шоу-кар мав неймовірно ефектний вигляд, але серійну версію так і не отримав. Тепер французи знову повернулися до нього і представили модернізований варіант з приставкою Performance в назві.

Доопрацьоване електричне купе стало ще потужнішим. Замість одного електромотора воно отримало два — по одному на кожній осі. Їхня сумарна віддача становить 815 к.с., а крутильний момент і зовсім досягає 8000 Нм. Ця установка запозичена у болідів Формули-Е. Розгін з місця до “сотні” займає всього 2 секунди. За таких характеристик гальмівні колодки електрокару не потрібні, але вони все таки входять в комплектацію. Причому розмір у них досить значний.

Про запас ходу розробники промовчали, але навряд чи він буде великим. Річ у тім, що купе комплектується батареєю на 25 кВтг з глибокою системою рідинного охолодження, яка не дасть змоги їй перегріватися під час руху. Також за гоночними нормами спроєктована підвіска моделі. Саме завдяки їй електромобіль може похвалитися прекрасною плавністю ходу і маневреністю.

Не залишився без уваги і екстер’єр, який кардинально переробили. Карбоновий монокок і більшість зовнішніх панелей залишилися незмінними, але дизайн повністю новий. Суперкар отримав оригінальну оптику, що складається з 800 світлодіодів, і камери на місці фар. На зміну решітці радіатора прийшов голографічний дисплей. У задній частині електрокара видно масивний дифузор і вузькі ліхтарі з фірмовою графікою, що утворюють єдиний блок. На місці скла встановлена панель з великою літерою Е.

Читайте також:
Президент Франції обрав броньований DS 7 CROSSBACK ÉLYSÉE для свого автопарку

Виробник не показав салон E-Tense Performance. Він тільки заявив, що в кабіні встановлені ковшоподібні сидіння, кермове колесо Formula E і аудіосистема Focal Utopia. Оздоблення виконано з висококласної шкіри. Також в компанії наголосили, що в концепції втілені ідеї в  дизайні та техніці, які в майбутньому отримають серійні машини марки. Чи буде у суперкара товарна версія — невідомо. Але в лютому її виведуть на дорожні тести.