X

Марка, що належить Renault, показала позашляхове крос-купе

Концепт А110, посвященный активному образу жизни, стал одним из экспонатов Международной автомобильной выставки в Париже

Відроджена французька марка Alpine, що належить Renault, вирішила нагадати про себе, представивши крос-версію купе A110-A110 SportX. Доопрацьоване купе присвятили оригінальному A110, який раніше брав участь у ралійних перегонах. За словами розробником, образом культового спорткара вони надихалися, створюючи новий концепт.

Читайте також:
Подивіться на перше позашляхове купе Bentley

Alpine A110 SportX став візуально привабливішим і навчився їздити  бездоріжжям. Крос-купе укомплектували доопрацьованою підвіскою зі збільшеним на 60 мм кліренсом, великими колесами і розширеними колісними арками. На даху встановили спеціальне кріплення для транспортування лиж.

Двигун залишився колишнім – 1.8-літрова «турбочетвірка» потужністю 252 к.с. У пару їй передбачено семиступінчастий «робот». Першу “сотню” купе набирає за 4.5 секунди і розвиває максимальну швидкість у 250 км/год.

Раніше виробник показував “заряджену” версію купе-Alpine A110S з поліпшеною підвіскою і форсованим до 292 к.с. 1.8-літровим турбодвигуном. З місця до 100 км/год таке купе прискорюється за 4.4 секунди, а “максималка” становить 260 км/год.