X

Renault показала «дикий» пікап Niagara

В серию брутальный вездеход запустят до 2027 года

Renault підготувала свою версію Nissan Navara. Презентація концепту під гучним ім’ям Niagara відбулася у Бразилії. Невеликий пікап із подвійною кабіною укомплектували цікавою гібридною силовою установкою, яка «дозволить здійснювати половину денних поїздок на електротязі».

Вона складається з бензинового двигуна, який працює за схемою «м’який гібрид» та електродвигуна. У звичайному стані Renault Niagara — передньопривідний пікап, що пересувається за рахунок ДВЗ. При активації встановленого на задній осі електродвигуна він перетворюється на «повнопривідник». При відключенні ДВЗ — на задньопривідний електромобіль. Акумулятор не згадується. Оскільки заряду вистачає лише на пів дня, то він невеликий.

Побудовано Renault Niagara на платформі CMF-B. Кузов — несучий, як Hyundai Santa Cruz та Ford Maverick, але при цьому «француз» трохи коротший. Попередньо — 4900 мм. Інші параметри пікапа не уточнюються, але дорожній просвіт обіцяє бути досить великим.

Передсерійну версію Renault Niagara покажуть у першій половині 2024 року. Традиційно, товарний пікап буде трохи скоромнішим за концепт. Як мінімум без набору із трьох запасних коліс, експедиційного багажника та люстри на даху. Забарвлення кузова також буде іншим, але основний набір «плюшок» збережеться.

Цільовим ринком Renault Niagara визначена Латинська Америка. Старт продажів заплановано на 2027 рік.

Читайте також:
Кей-кар Nissan Sakura став бестселером японського ринку електромобілів