X

Renault побудувала мобільний лікарський кабінет

Он оснащен искусственным интеллектом и системой защиты личных данных пациентов

Renault Group привезла на виставку стартапів VivaTech у Парижі електричний концепт U1st Vision (You First Vision). Він створений у рамках консорціуму Software Republique, до якого входять сім французьких компаній.

Фактично це багатофункціональна платформа, яка може використовуватися різними сервісами, наприклад, майстернею. Також він може бути розвізним фургоном або кіоском самообслуговування з продажу фастфуду.

На виставці в Парижі Renault показала версію Health pop-up — мобільний лікарський кабінет для надання допомоги хворим у важкодоступних місцях, так званих «медичних пустелях». Він побудований на платформі FlexEVan та оснащений 21 системою збору та аналізу медичних даних. Також заявлено асистента зі штучним інтелектом. Особисті дані захищені вбудованими системами безпеки.

Медичний фургончик може використовуватися для профілактики, діагностики та моніторингу захворювань. Необхідні для цього дані про пацієнтів він може отримувати віддалено з пристроїв, що носяться, наприклад, зі смарт-годинника, в режимі 24/7.  Зокрема, у партнерах проєкту вказано французьку компанію-виробник споживчої електроніки Withings.

Читайте також:
Водневий концепт Alpine Alpenglow став реальністю

Чи піде U1st Vision до серії поки що не відомо.