X

Renault представила електричний кросовер у ретро-стилі (фото)

Сьогодні, 17 листопада 2022 року, відчинив свої двері Паризький автосалон. Світові автовиробники звезли на виставку свої найінноваційніші новинки. Серед них і компанія Renault.

Вона представила на заході електричний кросовер 4Ever Trophy. Модель дебютувала як концепт, але згодом у неї з’явиться серійна версія з більш простою назвою Renault 4. Новинка виконана в ретро-стилі і приєднається до В-сегменту. Її дебют приурочили до 25-річчя ралі 4L Trophy.

Кросовер отримав виразну передню частину з круглими фарами, прямокутною заглушкою на місці решітки радіатора та масивним бампером. Задні ліхтарі мають вертикальну інтеграцію та матричне наповнення. Також оригінально виглядають трапецієподібні задні вікна, що візуально звужують корму.

Автомобіль отримав вбудовані дверні ручки, квадратні колісні арки із захисними накладками, тонкий спойлер на даху та повітрозабірник на капоті. Завершують образ футуристичні 19-дюймові колісні диски. На даху встановлений багажник із вуглецевого волокна та запасне колесо, а на задніх дверях – лопата та дошки.

Читайте також:
Renault готує новий кросовер спільно з Volvo та Geely

Пофарбували кузов концепту в колір Gun Metal Silver, який доповнюють темні пластикові елементи та вставки пурпурового кольору. Дорожній просвіт електрокара завдяки посиленій підвісці досягає 200 мм. Відомо, що за габаритами серійна версія моделі буде відповідна до Renault Captur, а в її основу ляже платформа CMF-BEV, на якій базуються також Renault 5, Alpine A5 і Nissan Micra.