X

Renault продемонстрував майбутнє мобільності інноваційним концептом H1st Vision

В облике H1st Vision соединены черты автомобилей Renault, Peugeot и Kia

Renault Group привезла на виставку стартапів VivaTech до Парижа концепт Human First Vision (H1st Vision). Шоу-кар, покликаний продемонструвати «відчутнє бачення мобільності завтрашнього дня», розроблений спільно з консорціумом Software Republique. Він створений два роки тому шістьма найбільшими французькими технологічними компаніями.

У зовнішності H1st Vision проглядаються риси автомобілів Renault, Peugeot і Kia. «Під капотом» у шоу-кара повністю електрична силова установка. В оснащенні заявлено 20 інноваційних технологій, орієнтованих на людину.

Зокрема, у арсеналі H1st Vision біометрична технологія блокування/розблокування автомобіля й система моніторингу стану водія та транспортного засобу. Остання використовує прогностичні попередження для захисту пасажирів та учасників дорожнього рухую Також вона оптимізує запас ходу та зарядку автомобіля. Все це працює на основі складного програмного, апаратного забезпечення та технологій підключення.

За слів розробників, окрім ярликів, у цифровому всесвіті також є віртуальний двійник Human First Vision. Це дозволяє використовувати віртуальну реальність (VR) та тестувати автомобіль у різних умовах. На прикладі концепту Dassault Systèmes, Orange, ST Microelectronics, Renault Group та Thales демонструють, як їхні технології доповнюють одна одну, створюючи мобільність майбутнього.

Об’єднавши свої ноу-хау в автомобілебудуванні, апаратному забезпеченні, мережевому підключенні, програмному забезпеченні та безпеці партнери планують створити 10 продуктів та послуг протягом наступного десятиліття. До 2025 року консорціум утворить понад 50 технологічних стартапів у всьому світі.

Читайте також:
У Європі зростає парк електричних вантажівок Renault Trucks