X

Відбулася світова прем’єра Audi Q8 Sport

Немецкая марка презентовала в Женеве спортивную версию концепта нового кроссовера Audi Q8

На початку 2017 року прототип нового кросовера Audi Q8 дебютував на автосалоні в Детройті. У Женеві Ауді показала, яким може бути Audi Q8 Sport.

Заряджений кросовер оснащений гібридною силовою установкою, що має у своєму складі електромотор і бензиновий двигун 3.0 TFSI. Сумарна максимальна потужність Q8 Sport – 477 к.с. Додаткові 27 сил електродвигун дає на короткий час (під час обгонів тощо).

За даними виробника, розгін Audi Q8 Sport до 100 км/год займає лише 4,7 секунди. Максимальна швидкість гібридного кросовера Ауді становить 275 кілометрів на годину. При цьому витрата пального в середньому на 1 літр менше (на 100 км), ніж в аналогічної моделі тільки з ДВЗ. Заявлений запас ходу на одному баку – 1200 км.

Крім технічної начинки, гібридний Q8 відрізняється агресивним обвісом кузова, 23-дюймовими колесами і розширеною колією. Підвіска – пневматична, гальма – карбоно-керамічні. Інтер’єр Audi Q8 Sport виділяється проекційним екраном, повністю електронною приборкою і спортивними нотками в оформленні.

Старт продажів купеподібного кросовера Audi Q8 заплановано на 2018 рік, але «гаряча» модифікація Sport з’явиться трохи пізніше – найімовірінше, в першій половині 2019-го року.