X

Suzuki Hanare – новий автомобіль виявився без керма

На Токийском автосалоне 2019 презентовали уникальный автомобиль, имеющий одинаковый дизайн спереди и сзади

Стенд Suzuki на Токійському автосалоні 2019 прикрасив цікавий концепт-кар Hanare, що відрізняється не тільки абсолютно симетричним дизайном, а й передовою начинкою.

Виявляється, що автомобіль не має кермового колеса, ба більше – тут відсутнє водійське крісло як таке. Тепер зрозуміло, чому тут однакове оформлення носової частини і корми – відмінність лише у світлотехніці. Все правильно – перед вами безпілотник.

Suzuki Hanare має скромні габарити, співмірні з Volkswagen Transporter першої або другої генерацій. Hanare перекладається з японської як “відокремлений котедж”. Великі підйомні двері тільки з одного борту. У салоні привертає увагу цікавий за дизайном диван і величезний монітор.

Suzuki Hanare – це суто шоу-кар, який в показаному вигляді навряд чи піде в серійне виробництво. До речі, терміни появи у продажу повністю автономних автомобілів поки що дуже туманні. Як засвідчили випробування, проведені різними виробниками, на автостраді машини з автопілотом поводяться більш-менш прогнозовано, чого не можна сказати про хаотичний міський трафік.

Крім того, серйозною перепоною на шляху до початку випуску безпілотників стоїть юридичний аспект відповідальності в разі ДТП. Так що водійське місце, як і раніше, буде невід’ємною частиною автомобіля, принаймні, в найближче десятиліття.