X

Suzuki представила кросовер із крутим сучасним дизайном

На рынке первый электромобиль марки появится в 2025 году

На виставці AutoExpo-2023, що відкрилася в Індія, Suzuki представила концепт своєї першої електричної моделі — eVX. Майбутній серійний електричний кросовер розробив місцевий підрозділ компанії. На ринку він з’явиться за два роки. Першим новинку зможуть оцінити індійські клієнти марки, але, за словами глави Suzuki Motor Тосіхіро Судзукі, eVX уготоване глобальне майбутнє.

У шоу-кара двооб’ємний профіль і пластика кузова з різкими гранями. У передній частині привертають увагу великий логотип марки та X-подібна оптика із цілісними горизонтальними світлодіодами. На місці традиційних бічних дзеркал заднього виду встановлено камери на ніжках. Дверні ручки — висувні. Перед дверима водія видно зарядний лючок. На кормі — смуги світлодіодів розтягнулися на всю ширину кузова. Під ними — логотип марки та напис «EVX».

Габаритна довжина концепту — 4300 мм, ширина — 1800 мм, висота — 1600 мм. Відомо, що кросовер оснащений тяговою батареєю ємністю 60 кВтгод. Запас ходу обіцяно на рівні 550 км, але за індійським стандартом. У європейському циклі WLTP цифра буде меншою. Даних про силову установку Suzuki eVX компанія не надала, але привід буде повним.

Читайте також:
Подивіться на Suzuki Cappuccino величезним двигуном LSX V8 (фото)