X

У BMW 8 Series з’явилася версія у кузові тарга

Но в серию она не пойдет

BMW любить дивувати відвідувачів Concorso d’Eleganza Villa d’Este своїми концептами. Цього року баварці привезли на Конкурс елегантності до Чорнобіо на березі озера Комо «дводверку» у кузові Targa.

Зі слів голови відділу дизайну BMW Group Адріана ван Хойдонка, «унікальний та екзотичний» дизайн концепту Skytop відповідає традиціям конкурсу. Як стверджується натхнення, автори черпали у культових BMW Z8 та BMW 503.

Передньою частиною кузова з «акулячим носом та тонкими задніми ліхтарями шоу кар нагадує Z8 початку 2000-х років. Тоді як скульптурний капот, маленькі фари та плоска корма відсилають до BMW 503 кінця 1950-х.

Хоча з першого погляду може здатися, що це просто оновлена версія BMW 8 Series з відрізаним дахом. У концепту такі ж пропорції кузова, а під капотом 4,4-літровий V8 потужністю 617 к.с. від M8 Competition. Імовірно, Skytop також використовує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач від M8 Competition та хитру систему повного приводу. Але жодної інформації про техніку концепта компанія не розголошує.

Подібність із серійним BMW 8 Series проглядається і в салоні. Зокрема, запозиченими виглядають панель приладів, екран мультимедійки, центральна консоль та селектор коробки передач. Шкіряні сидіння і кермо, ймовірно, теж серійні.

Але є й унікальні деталі. Наприклад, дуга безпеки за списками сидінь та висувний дах, що складається з двох частин. Знімається він вручну і добре вміщується в багажнику.

Читайте також:
Стильний родстер BMW повністю розсекретили до прем'єри (фото)

Оскільки BMW 8 Series доступно в кузові купе та кабріолет, тарга в серію, швидше за все, не піде, як би вона круто не виглядала.