X

У Китаї представлено перший електрокросовер Volkswagen

Купе-кроссовер Volkswagen I.D. Crozz оснащен двумя электромоторами общей мощностью 300 л. с.

До автосалону в Шанхаї було підготовано електричний кросовер Volkswagen I. D. Crozz. Він продовжує лінійку концептуальних електрокарів, започатковану хетчбеком Volkswagen I.D. і електровеном I. D. Buzz. Усі три концепти складено на платформі МЕВ, яку створено спеціально для електромобілів.

Новий Volkswagen I. D. Crozz позиціонують, як купе-кросовер із динамічним дизайном. У нього похила форма даху і розширені крила. Задні дверцята зроблено зсувними. В анфас електромобіль Фольксваген нагадує попередників з лінійки I. D., а його діодні фари – адаптивні.

Оформлення інтер’єру – дуже лаконічне, з компактною віртуальною панеллю приладів і невеликим дисплеєм мультимедіа. У салоні встановлено чотири окремих крісла.

Електричний кросовер Volkswagen оснастили автопілотом I.D. Pilot, причому в автономному режимі кермо можна сховати в передню панель.

Volkswagen I. D. Crozz оснащений двома електромоторами: 102-сильним на передній осі і 201-сильним – на задній. Його максимальна швидкість – 180 км/год, Запас ходу електрокара Фольксваген – 500 км, а пристрій швидкого заряджання дає змогу зарядити електромобіль на 80% за 30 хвилин.