X

У Женеві представили безпілотний літаючий автомобіль Airbus

Концепт-кар Pop.Up может взлетать вертикально и преодолевать в воздухе до 100 км.

На Женевському автосалоні свою спільну розробку представили Italdesign і Airbus. Дві компанії об’єднали зусилля, щоб створити безпілотний літаючий автомобіль Pop.Up.

Безпілотний автомобіль Pop.Up – невеликий двомісний транспортний засіб завдовжки 2,6 м. Він забезпечений двома знімними модулями. Для пересування дорогами пасажирська капсула кріпиться на шасі з колесами.

Якщо треба летіти, то її знімають з коліс, а зверху встановлюється модуль з чотирма повітряними гвинтами. Таким чином Pop.Up перетворюється на квадрокоптер з можливістю вертикального зльоту і посадки.

Літаючий автомобіль пересувається на землі і в повітрі за допомогою електротяги. Колеса крутять два 80-сильні електромотори, а повітряний модуль забезпечений 182-сильним електродвигуном.

Максимальна швидкість їзди і польоту однакова – 100 км/год. Однак на дорозі Pop.Up може подолати без підзарядки 130 км, а в повітрі – 100 км. Зарядити електромобіль можна лише за 15 хвилин.

Оскільки концепт-кар цілком автономний, то в салоні відсутні засоби керування. Замість них встановлено великий сенсорний дисплей, що дає змогу пасажирам обирати маршрут.

На основі Pop.Up буде створено серійну модель. Раніше повідомлялося, що літаючий автомобіль Airbus в недалекому майбутньому  використовуватимуть служби таксі.