X

Водневий концепт Alpine Alpenglow став реальністю

Прототип суперкара появился в Бельгии на гонке «6 часов Спа»

Alpine перетворила свій концепт Alpenglow 2022 року на повністю керований прототип Alpenglow Hy4, який продемонструє ставлення бренду до водневого палива. Злегка перероблений суперкар з’явився на автомарафоні «6 годин Спа». Він проходить цими вихідними на трасі Спа-Франкоршам у Бельгії. Alpenglow Hy4 проведе демонстраційні заїзди, а у червні з’явиться у Ле-Мані, де також проїде кілька кіл на публіці.

На відміну від одномісного концепту, прототип призначений для двох. Alpenglow Hy4 використовує 2,0-літровий рядний чотирициліндровий бензиновий турбомотор, адаптований для водню. Максимальна потужність агрегату 340 к.с. доступна при 7000 об/хв. Прототип розганяється до 270 км/год.

Запаси водню зберігаються у трьох баках: по одному з кожного боку кабіни та один позаду. Тиск у баках — 700 бар. Водень та вода впорскуються в камери згоряння під тиском 40 бар.

Наприкінці цього року Alpine обіцяє показати другу інтерпретацію прототипу з мотором V6. Його розроблять із нуля з урахуванням використання водню.

Alpine заявляє, що фокусується на потужності згоряння водню, а не електричній технології на водневих паливних елементах. У компанії називають водневу технологію гарною пропозицією для гоночних автомобілів. За питомою потужністю, відчуттям від водіння та звуку двигуна вона схожа з традиційними бензиновими двигунами.

Поки Alpine мовчить про участь Alpenglow Hy4 у перегонах. При цьому компанія заявляє, що пильно стежить за змінами гоночних правил. У той же час Alpine нагадує, що з 2027 року водневі автомобілі допустять до Ле-Ману, а з 2031 року на водень може перейти Формула-1. Також у компанії натякають на появу водневих спортивних автомобілів із допуском до доріг загального користування. Це корелюється з торішньою заявою генерального директора Renault Group Луки де Мео, що Alpine розробляє гіперкар.

Читайте також:
Прототип нового Lamborghini Urus зупинила поліція (фото)