X

Volvo б’є по всіх фронтах: конкурент Tesla Model X уже в розробці

Электрический кроссовер от Polestar, скорее всего, будет делить платформу с Volvo XC90

Найбільший сегмент автомобільного ринку зараз припадає на продаж позашляховиків. А найперспективнішим напрямком для всієї індустрії є електромобілі. Поєднайте два ці факти, і ви не здивуєтеся, що електричних кросоверів, SUV  стає дедалі більше. Так, у Tesla Model X скоро може з’явитися ще один конкурент зі Швеції.

Читайте також:
Volvo дасть бій Tesla: погляньте на новий електрокар від Polestar

Йдеться про модель Polestar 3 від дочірньої компанії шведської Volvo. Про це в розмові з журналістами з AutoExpress розповів головний дизайнер компанії Макс Міссоні. Також він розповів, що позашляховик буде схожим на концепт-кар Precept. Причому йдеться не тільки про зовнішній вигляд, а й про інтер’єр.

Зараз з’явилися перші візуалізації майбутнього електромобіля. Всі вони представляють із себе “витягнуту” версію концептуального Precept і розрізняються по суті тільки формами даху. Очікується, що Polestar 3 побачить світ у 2022-му році. Того ж року у продаж має надійти і Volvo XC90 наступного покоління.

Читайте також:
Volvo готує шикарний електрокросовер: дата дебюту і дизайн

Обидва кросовери ділитимуть одну платформу – SPA2 (покращена версія SPA1). Саме вона стане стандартом для всіх великих моделей Volvo і Polestar на найближче майбутнє. Про новий електрокар більше нічого невідомо. А от новий XC90 поставлятимуть із двома моторами і великою батареєю, яка забезпечить запас ходу до 500 кілометрів на одній зарядці.

Читайте також:
Гибридные автобусы Volvo S-Charge смогут ездить быстрее и дальше