X

Відроджений DeLorean показав три концепти з минулого

В альтернативной модельной линейке DMC спорткар, электромобиль и семейный хэтчбек

Компанію DMC в її нинішньому статусі заснував у 1995 році механік Стівен Вейн із Ліверпуля. Після цього він придбав активи і стилізований логотип DMC торговельної марки колишньої “детройтської” DeLorean Motor Company, що належала Джону Делореану.

Єдиною випущеною моделлю компанії був спортивний автомобіль DeLorean DMC-12 з кузовом із нержавної сталі і дверима типу “крило чайки”. Саме на ньому ексцентричний професор Емметт Л.Браун переміщався в часі у знаменитій кінотрилогії “Назад у майбутнє”.

У 1982 році, через сім років після заснування, DMC була передана в зовнішнє управління і оголошена банкрутом. Якби все склалося інакше і Джону Делореану все ж вдалося знайти фінансування, світ міг би побачити кілька дуже цікавих моделей. Ці концепти, розроблені в різні роки, і увійшли в альтернативну лінійку DMC.

Один з них — спорткар DeLorean Alpha2 абсолютно несхожий на DMC-12. Купе, представлене в 1996 році, відрізняється оригінальним дизайном, але в його зовнішності проглядається схожість із Chevrolet Corvette C4.

У 2006 році компанія показала електричний концепт DeLorean Alpha3. Цікаво, що свою силову установку він отримав на 6 років раніше за Tesla. У 2013 році дебютував електрокросовер на водневих паливних елементах — Alpha4.

Також в альтернативній лінійці виявився сімейний хетчбек DMC-24 з дверима типу “крило чайки”. Повноцінний макет такого автомобіля розробили ще в 1982 році, до банкрутства компанії, але через фінансові проблеми, що послідували, до серії справа не дійшла.

Читайте також:
У легендарного купе DeLorean DMC-12 з'явиться електричний спадкоємець

Не виключено, що всі ці автомобілі все ж стануть серійними. Як заявив один із представників DMC, цього року на виставці в Пеббл-Біч компанія представить кілька нових моделей.