X

Continental пообіцяв до 2050 року шини зі 100% перероблених матеріалів

Экологически чистые шины будут изготавливать из переработанной резины, пластика и отходов сельского хозяйства

Компанія Continental поділилася планами виробництва екологічних шин. Один із найбільших виробників автопокришок у світі панує повністю перейти на матеріали із переробки. І йдеться не лише про використання подрібнених старих шин. У хід підуть пластикові пляшки, кульбаби та рисове лушпиння.

Як кажуть у компанії, натуральний каучук й надалі залишиться ключовим інгредієнтом для виробництва шин. Але в майбутньому його доповнять іншими рослинними компонентами. Наприклад, кульбабою. Ця рослина також являється джерелом каучуку. Кремнезем, основний компонент силікагелю, можуть замінити олії, отримані із кварцового піску. Також хорошим джерелом кремнезему є рисове лушпиння. Саме його у Continental вважають найбільш енергоефективним рішенням для виробництва.

Із пластикових пляшок компанія планує виготовляти поліефірну пряжу для каркасів шин. Таку пряжу Continental вже використовує у окремих типах шин. Залежно від розміру пляшки на одну шину йде від 9 до 15 пляшок. Як і у випадку із рисовим лушпинням, використання пляшок є більш енергоефективною альтернативою виготовлення необхідного для виробництва шин поліестеру. Також у якості сировини використовують старі шини. Але, як кажуть у компанії, їхній поділ на гуму, залізо та корд «дуже складний процес».

Теоретично результатом усіх цих зусиль стануть шини, повністю виготовлені із перероблених або екологічно чистих матеріалів. Використовувати 100-відсотково екологічно чисті матеріали у своїх шинах Continental планує найпізніше до 2050 року. За даними компанії, сучасні шини вже на 15-20% складаються з таких матеріалів.

Читайте також:
Які зимові шини кращі: вузькі чи широкі?