X

Dacia готує новий 7-місний кросовер на зміну Lodgy

Компанія Dacia має намір наступного року вивести з модельного ряду мінівен Lodgy. Таке рішення було ухвалено на тлі суттєвого зменшення попиту на цю модель. Крім того, вже кілька років румунський виробник думав про запуск 7-місного кросовера, і от тепер він знайшов спосіб і ресурси, щоб реалізувати цю ідею.

За даними видання L’argus, новий кросовер буде створено на платформі CMF-B, яка лягла в основу Renault Clio і Captur нового покоління, і досягне в довжину приблизно 4,5 метра. У компанії запевняють, що безіменна поки ще модель не буде подовженою версією Duster, а отримає власний дизайн і стиль.

Щодо технічної складової, то кросовер отримає нову мультимедійну систему, а от розраховувати на сучасні системи допомоги водієві й автопілот 2-го рівня не варто. Однак система контролю сліпих зон і утримання в смузі руху все ж буде доступна. В ролі силових агрегатів виступлять 1,0-літровий і 1,3-літровий бензинові TCe, а також 1,5-літровий дизельний dCi. Пізніше моторна лінійка поповниться і гібридною версією з системою E-Tech, яка дебютувала на Clio.

Імовірно, 7-місний кросовер вийде на ринок у середині 2021 року, а його вартість стартуватиме від 14 тисяч євро.