X

Daimler і Geely готуються до чергового розширення співпраці

Daimler рассматривает возможность сотрудничества с Volvo Cars и Geely в области разработки двигателей внутреннего сгорания нового поколения

Daimler і Volvo планують об’єднати зусилля у  сфері розробки двигунів внутрішнього згоряння, повідомило новинне агентство Reuters з посиланням на німецьку газету Automobilwoche.

У Volvo факт переговорів із німецьким концерном підтвердили, зазначивши, що остаточне рішення ще не прийнято. Якщо Daimler і Volvo домовляться про співпрацю, це означатиме подальше розширення співпраці німецької марки з китайською групою Geely, якій належить Volvo і 10% акцій Daimler.

Читайте також:
Дочка китайського холдингу Geely представила найдорожчий кросовер

У жовтні минулого року Volvo заявила, що об’єднає свої активи у сфері розробки і виробництва двигунів із Geely, створивши підрозділ для постачання власних брендів і, можливо, сторонніх, двигунами внутрішнього згоряння наступного покоління, а також гібридними силовими установками. За інформацією Automobilwoche, новий підрозділ почне діяти до кінця березня цього року, що може стати відправною точкою для співпраці з Daimler, а в перспективі – і для спільної розробки електрокарів. Раніше Geely і Daimler вже заявляли, що планують побудувати нове покоління інтелектуальних електромобілів у Китаї.

Читайте також:
Найдешевший кросовер від Volvo продаватимуть за ціною Дастера

Geely придбала Volvo Cars у 2010 році у Ford Motor Co, але до останнього часу не здійснювала особливо впливу на розвиток шведської марки. В останні роки співпраця між двома брендами поглибилася. Volvo вже постачає двигуни для автомобілів Lynk & Co. Також компанії спільно розробляють і використовують автомобільні платформи.