X

Daimler слідом за VW відмовиться від ДВЗ

Уже не за горами то время, когда легковые автомобили Mercedes-Benz перестанут оснащаться ДВС – их место займут агрегаты с нулевым вредным выхлопом

Сьогодні дедалі більше автовиробників доповнюють свої автомобілі гібридними силовими установками (mild hybrid, full hybryd) або зовсім переходять на електротягу. Найсвіжіше тому підтвердження – повідомлення про те, що концерн Daimler поки що робить паузу у створенні нових ДВЗ. Про це виданню auto motor uns sport повідомив глава відділу розробки Daimler – Маркус Шефер.

Новинка
Mercedes EQS: живі фото та відео електричного S-Class
10 Вер, 12:27

Нагадаємо, що нещодавно Daimler представив нове покоління рядних 6-циліндрових бензинових двигунів для моделей Mercedes-Benz E – і S-класу. Між тим у 2019 році розпочалося виробництво повністю електричного кросовера Mercedes-Benz EQC, а на осінньому Франкфуртському автосалоні презентували і серійний електричний мінівен EQV.

Одна з найсвіжіших розробок Daimler у сфері ДВЗ – 6-циліндровий бензиновий двигун M256

Нагадаємо, що ще один автоконцерн Volkswagen наприкінці 2018 року заявив про те, що до 2040 року повністю відмовиться від виробництва машин із ДВЗ. А вже в 2022 році на його заводах в німецьких містах Емден і Ганновер вироблятимуть виключно електромобілі.

Читайте також:
Найкращі та найгірші гібридні авто

Говорячи про екологічний транспорт не можна не згадати компанію Volvo, яка з 2017 року вже не розробляє дизельні двигуни. Такі мотори ще будуть актуальними до 2023 року, адже не таємниця, що 80% всіх продажів Volvo в Німеччині припадають саме на дизельні авто.