X

Toyota представила найекономічніший RAV4 в історії

Гібридний Toyota RAV4 уже надійшов у продаж в Північній Америці у версії Prime, а тепер він готується дебютувати на домашньому ринку Японії. Кросовер отримав низку модернізацій, в результаті яких він став найпотужнішим і найбільш економічним у сімействі.

Зокрема, RAV4 оснащений силовою установкою, яка охоплює 2,5-літровий бензиновий двигун dynamic Force потужністю 177 к.с. і два електромотори, один з яких встановлено на передній осі, а другий — на задній. Сумарна віддача агрегата становить 306 к.с. розгін до першої “сотні” займає 6 секунд, що стало можливим завдяки системі 4WD E-Four, яка рівномірно розподіляє потужність між усіма колесами.

Також кросовер оснащений акумуляторною батареєю ємністю 18,1 кВт/год, яка забезпечує запас ходу на самій електриці в 95 кілометрів. Якщо врахувати бензин, якого в бак вміщується 55 літрів, то загальний запас ходу становить 1316 кілометрів. Підзарядити електромотор можна як від станції швидкого струму, так і від побутової розетки. Примітно, що виробник надає гарантію на акумулятор терміном на 10 років.

Упізнати гібридний RAV4, призначений для Японії, можна за переробленою решіткою радіатора та бампером, спеціальними світлодіодними денними ходовими вогнями і 19-дюймовими алюмінієвими колісними дисками. Колірна гамма кузова налічує шість відтінків, зокрема Emotional Red II, також передбачено п’ять двоколірних комбінацій.

У салоні RAV4 PHV з’явилися спортивні сидіння і мультимедійна система з 9-дюймовим екраном і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Сидіння оздоблені чорною шкірою з червоною строчкою. У такому самому стилі виконані кермо і приладова панель моделі. Також кросовер отримав розширений перелік систем безпеки. Вартість Toyota RAV4 PHV в Японії стартує від 43 тисяч доларів.