X

Дефіцит напівпровідників триватиме до 2024 року — прогноз від глави Intel

Ранее ожидалось, что ситуация с чипами нормализуется до конца 2023 года

Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер припустив, що проблеми з поставками напівпровідників затягнуться до 2024 року. Хоча раніше в компанії припускали, що впоратися з проблемою вдасться до кінця 2023 року. В інтерв’ю TechCheck Гелсінгер сказав, що причиною річної відстрочки стала нестача обладнання, необхідного для розширення виробничих площ до рівня здатного задовольнити підвищений попит.

“Ми справді інвестували в обладнання. Його нестача буде обмежувати нарощування потужностей для нас і всіх інших, але ми вважаємо, що перебуваємо в кращому становищі, ніж інша частина галузі”, – сказав Гелсінгер.

Протягом останніх років потреби в напівпровідниках значно зросли. Сьогодні чипи використовуються практично в усьому, від смартфонів до пральних машин і автомобілів. Серйозно погіршила ситуацію пандемія Covid-19, що спровокувала зупинення багатьох підприємств одночасно зі зростанням попиту на побутову електроніку. Дефіцит чипів відчули на собі найбільші економіки світу. Зокрема, США пережили найвищу інфляцію з початку 1980-х років.

Читайте також:
TSMC зупинила постачання напівпровідників до Росії

Американська компанія Intel – найбільший розробник і виробник електронних пристроїв і комп’ютерних компонентів, зокрема чипів для систем штучного інтелекту і для інтернету речей, енергонезалежної пам’яті. Після призначення Гелсінгера на посаду генерального директора в лютому 2021 року, Intel оголосила про низку великих інвестицій в географічну диверсифікацію виробництва мікросхем. Компанія вкладає значні кошти в будівництво заводів із виробництва напівпровідників в США і Європі. Але більша частина світових потужностей з виробництва чипів наразі зосереджена в Азії.