X

Дерев’яні електрокар, ретро пікап, дріфт кар та інше: що везе Nissan на SEMA (фото)

Марка анонсировала презентацию шести концептов

Цього року Nissan привезе на тюнінг-виставку у Лас-Вегасі шість концептів: електромобілі, різноманітні пікапи та гоночні автомобілі. На прикладі електричних шоу-карів компанія планує продемонструвати свої електричні технології.

Один із таких концептів — Nissan Ariya Surfwagon стане провісником найновішого електромобіля у лінійці марки. Кузов кросовера оформлений у стилі Woody, який передбачає виготовлення кузовних деталей з дерева або його імітацію. У минулому столітті цей стиль часто використовувався британськими та американськими автовиробниками. Ще одна «фішка» концепту — небесно-блакитні колісні диски в тон закріпленої на даху дошки для серфігу.

Ще один експонат — класичний пікап Datsun Sunny 1987 року, побудований компанією Tommy Pike Customs та переобладнаний у електромобіль фахівцями Nissan. Кузов електропікара прикрашає олдскульна гоночна ліврея. У автомобіля передня підвіска від S13 240SX, потужні ресори ззаду та кузовний комплект від Hakosuka Skyline. Під капотом встановлений мотор віддачею 147 к.с. та 320 Нм крутного моменту. Ємність літій-іонної тягової батареї становить 40 кВтгод.

Поруч із ним на стенді компанії розташується концеп NISMO Off-Road Frontier V8 Concept з 5,6-літровою V-подібною «вісімкою» від повнорозмірного серійного пікапа Nissan Titan. Шоу-кар оснащений повітрозабірником із нової позашляхової колекції запчастин NISMO Off Road та особливою вихлопною системою. Також йому дісталися ліфт-комплект, позашляхова підвіска та амортизатори Bilstein. На даху встановлені рейлінги для кріплення багажу, у кузові — пара запасних коліс.

Ще один пікап — Nissan Frontier Street Truck. Як ви вже зрозуміли з назви, він орієнтований на трек, принаймні зовні. Кузов автомобіля прикрашений індивідуальною лівреєю Terra Strada Design. Підвіска занижена, по периметру — широке кузовне обважування. На кормі привертає увагу вихлопна система MagnaFlow Street Series. Багатоспицеві колісні диски «взуті» у шини Bridgestone Potenza.

Також відвідувачам виставки покажуть представлений раніше гоночний автомобіль Nissan Z GT4 та 1300-сильний дріфт-кар Formula Drift Z. Перший братиме участь у перегонах спортивних автомобілів. Другий створений для професійної гоночної команди Forsberg Racing.

Усі ці шоу-кари виставлять на стенді Nissan у виставковому центрі Лас-Вегаса, де з 1 по 4 листопада відбудеться виставка SEMA 2022.

Читайте також:
Імпортозаміщення по-російськи — замість Nissan та Tesla електромобілі з Уганди.