X

Дешева альтернатива Skoda Octavia, доступне розмитнення і найкрутіший Citroen — головні новини

А еще – история военного внедорожника Hummer и бюджетный чешский кроссовер

Ми вже розповідали про те, що американський автогігант General Motors спільно з китайським концерном SAIC створив бюджетник під назвою Baojun Valli. Новинка вийшла стильною і сучасною, при цьому її вартість дуже скромна за нинішніми мірками – модель надійшла в продаж. Виробники позиціонують автомобіль як прямого конкурента Skoda Octavia.

В Україні пропонують ввести новий формат розмитнення авто

Під час засідання Національної ради реформ він порушив питання щодо розробки зовсім іншої моделі розмитнення авто. Адже щорічно в країну ввозять близько 500 000 транспортних засобів. Проблема полягає не тільки у високій вартості розмитнення, а й у корупції, що процвітає в митній сфері. За підрахунками чиновників, в результаті різних маніпуляцій з вартістю машин в кишенях хабарників осідає приблизно 150 мільйонів доларів. При цьому втрати бюджету становлять щонайменше 300-400 млн доларів.

Новий Citroen C5 готується до прем’єри

Citroen заявив про свій намір відродити колись популярну модель C5 ще в середині 2020 року. Раніше Сітроен С5 пропонували в кузовах седан і універсал. Виробник уточнив, що модель змінить форм-фактор і стане набагато технологічнішою. Довго гадати, до якого сегмента приєднається новинка, не довелося, оскільки фотошпигуни зловили її під час дорожніх тестів. Тепер автомобіль у своїй стилістиці набув рис кросовера.

Як Hummer потрапив в армію

38 років тому Пентагон схвалив контракт із фірмою AM General на безпрецедентну для військових автомобілів суму замовлення в 1,2 млрд доларів. Згідно з ним, в армію належало поставити протягом п’яти років ні багато ні мало 55 000 автомобілів.

Skoda випустила на дороги свій найдоступніший кросовер

Автомобіль вже представлений офіційно, і дивуватися особливо нічому, але це велика рідкість — помітити новинку на дорогах загального користування майже одразу після дебюту. Kushaq – це абсолютно нова модель, яка не буде представлена в Європі.