X

Дешеву модель Volkswagen знімуть з виробництва через 40 років

Седан Volkswagen Santana станет жертвой растущей популярности кроссоверов

Зовсім скоро Volkswagen припинить виробництво седана Santana. Вперше автомобіль поставили на конвеєр в 1983 році і успішно продавали весь цей час. Але переваги покупців змінюються і виробники змушені слідувати їм.

Складання першого Santana на базі Passat другого покоління почали 38 років тому на підприємстві SAIC Motor, яке тоді називалося STAC. Загалом за три роки зібрали 10 тисяч седанів. До 1995 року автомобіль завоював величезну популярність у китайських покупців.

Тоді він вважався однією з найважливіших моделей марки Volkswagen і уособлював економічне зростання Китаю. За сорок років компанії вдалося скласти близько 6 мільйонів екземплярів Santana.

Причиною зняття з виробництва автомобіля називають падіння попиту. Покупці охочіше віддають перевагу великим автомобілям-кросоверам і позашляховикам.

Нинішнє покоління Volkswagen Santana побудовано на тій самій платформі, що і Skoda Rapid. Седан пропонується з трьома варіантами двигунів на вибір: 1,4-літровим потужністю 90 к.с., 1,6-літровим на 110 к.с. і 1,3-літровим на 131 к.с. Коробок передач теж три — п’ятиступенева механічна, шестиступенева автоматична або роботизована.

Читайте також:
Компактний і доступний електромобіль Volkswagen: все, що відомо про новинку