X

Диких лосів назвали загрозою для автомобілістів узимку — причина незвичайна

На дорогах Канады появились новые дорожные знаки, которые изначально многие приняли за шутку

На дорогах Канади з’явився цікавий знак, що закликає остерігатися диких лосів, що лижуть автомобілі. Їхня популяція зросла так сильно, що тварини не соромляться виходити на траси і облизувати припарковані машини. Місцева влада вважає нові звички тварин надзвичайно небезпечними.

Саме це і стало головною причиною встановлення нових дорожніх знаків, як застерігають: «Не дозволяйте лосям лизати свої автомобілі». Зазначимо, що спершу багато хто розцінив їх появу як жарт. Виявилося, що для деяких регіонів Канади це справжня проблема.

Причина такої поведінки диких тварин пояснюється любов’ю до солі, якою дорожники обробляють асфальтове полотно. І якщо спочатку тварини поводилися скромно і злизували сіль з самого асфальту, то зараз унадилися виходити з лісу і облизувати припарковані неподалік автомобілі. Саме на них і накопичується сіль.

Місцева влада вважає, що встановлення таких попереджувальних знаків дасть змогу людям уникнути зайвого стресу, а якщо пощастить, то і контакту з твариною. Ну а тим, кого біля автомобіля чекатиме лось, рекомендують дистанційно активувати сигналізацію. Вона допоможе відігнати тварину, а власнику — безперешкодно сісти у свій  автомобіль.

Читайте також:
Молодой канадец утопил Mustang GT в ручье через три дня после покупки