X

Дизайнер McLaren збирає гроші для України — хто він?

Несколько его картин продадут на аукционе в Великобритании

Максим Шкіндер — дизайнер McLaren Automotive, який народився у місті Енергодар, візьме участь у благодійному арт-аукціоні на підтримку України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Декілька десятків робіт українських художників продадуть на онлайн-платформі Gaga Bid. Серед них і роботи Максима. Одна з них — «Звуки миру» — присвячена українському воїну-скрипачу, який радує своїх побратимів грою на скрипці у перерві між боями. Початкова вартість лоту — 1500 фунтів стерлінгів.

Аукціон «Ціна життя», організований українським товариством Університету Ковентрі, стартує 7 листопада. Водночас у соборі Ковентрі пройде виставка українського мистецтва. Мета заходу — збір грошей для України та підвищення поінформованості ЗМІ про війну. Аукціон проходитиме під час щорічної конференції RISING, створеної Університетом Ковентрі та Центром світу, довіри та соціальних відносин для просування нових способів провокування діалогів навколо миру.

Окрім картин на аукціоні продадуть футболки з автографами ФК «Шахтар» (Донецьк), боксерські рукавички з автографами Тайсона Ф’юрі, підписану 3D-модель першого автомобіля українського виробництва, створену керівником відділу дизайну McLaren та багато іншого. Взяти участь у торгах можуть усі охочі.

Читайте також:
Суперкар McLaren вартістю 1 млн доларів став жертвою урагану «Іен» (відео)

Максим Шкіндер народився 1986 року в Енергодарі, де й закінчив місцеву художню школу. Потім були роки навчання у Київській державній академії декоративно-ужиткового мистецтва та дизайну ім. Михайла Бойчука і інституті дизайну IED Turin Italy та робота у компанії Skoda.

У 2014 році Максим отримав запрошення від McLaren, де й досі працює старшим дизайнером екстер’єрів автомобілів. За ці роки він встиг взяти участь у розробці суперкарів McLaren Senna, McLaren 600LT та McLaren 720S GT3.