X

”Дизельгейт” продовжує переслідувати Volkswagen Group

Компанию вновь обязали выплатить ряд компенсаций

Європейська комісія та органи із захисту прав споживачів Європейського Союзу закликали Volkswagen Group виплатити компенсацію за “Дизельгейтом” усім споживачам в ЄС. На думку керівництва організацій, практика умисного затягування процесу виплат порушує законодавство країн. Однак виробник не згоден з такою думкою.

У компанії на цю заяву відповіли, що готові заплатити клієнтам, які проживають у Німеччині, але іншим європейським споживачам не мають наміру виплачувати кошти. Своє рішення в Volkswagen обґрунтували тим, що всі машини були модернізовані і відповідають екологічним стандартам. Однак комісія продовжує наполягати на тому, що німецький виробник обдурив клієнтів і повинен за це заплатити.

Компанія ігнорує всі доводи Єврокомісії і споживчих органів ЄС, тому вони посилили тиск і мають намір зробити більш радикальні дії щодо німецького концерну. Про це заявив єврокомісар із питань юстиції Дідьє Рейндерс в інтерв’ю виданню The Daily Guardian.

Читайте також:
Volkswagen зобов'язали заплатити рекордний штраф

Про те, що концерн Volkswagen проводив маніпуляції з програмним забезпеченням дизельних автомобілів, тим самим приховуючи реальні показники викидів СО2, стало відомо в 2015 році. Влада США і Європи ініціювала низку розслідувань у справі про “Дизельгейт”. Було виявлено кілька мільйонів автомобілів із “підкрученим” програмним забезпеченням і подано низку позовів на значні суми. Компанія виплатила понад 30 млрд доларів компенсацій. Однак європейська влада наполягає на додаткових санкціях.