X

Volkswagen виплатить 830 мільйонів євро компенсації своїм клієнтам

250 тысяч владельцев «дизельгейтных» автомобилей подали коллективный иск против концерна Volkswagen

Концерн Volkswagen виплатить компенсацію всім власникам “дизельгейтних” автомобілів, які згодні “помиритися” автовиробником. За домовленістю з Федеральною Асоціацією споживачів Німеччини, всі ошукані клієнти, а таких виявилося 262 тисячі, мають подати заявки про компенсацію до 20 квітня. За останніми даними, зареєструвалися 250 тисяч осіб, з понад 130 тисячами із них домовленості вже досягнуто. На компенсацію можуть претендувати тільки власники дизельних автомобілів, куплених до 31 грудня 2015 року.

Читайте також:
Volkswagen представив перший автомобіль із новим логотипом

Залежно від моделі та віку автомобіля сума компенсації становитиме від 1350 до 6257 євро. Виплати розпочнуться 5 травня. Всі, хто має право на компенсацію, отримають свої гроші упродовж 12 тижнів. За попередніми оцінками, загалом концерну доведеться виплатити 830 мільйонів євро.

Читайте також:
Volkswagen мог замять дизельный скандал

Уперше про заниження даних виробником стало відомо у вересні 2015 року. В результаті розслідування з’ясувалося, що концерн використовував спеціальне програмне забезпечення, яке під час тестів занижувало дані про шкідливі викиди. У реальних умовах такі автомобілі виділяли набагато більшу кількість оксидів азоту. За оцінками самого концерну, йдеться  про 11 мільйонів автомобілів.